مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی مطرح کرد:
گنجینه های جنگلی خاص کشور در خراسان جنوبی

تاریخ انتشار : پنج شنبه ٢٨ ارديبهشت ١٤٠٢ - ساعت انتشار: ١٢:٥٢ - گروه خبری : آخرین اخبار

خراسان جنوبی، با نقش‌هایی که طبیعت بر دامن آن زده کلکسیونی از زیست‌بوم ایران به حساب می‌آید؛ چرا که هر گونه طبیعی آن خاص و منحصر به فرد در ایران و اغلب اوقات جهان است.

این جا آب، باد و خاک دست به دست هم داده و نقش‌هایی بر این نقطه از طبیعت زده است که در نوع خود بی نظیر است. از نبکاها و گلدان‌های طبیعی در کویر لوت گرفته تا دیودال‌هایی که خاص عرصه‌های بیابانی حاجی آباد زیرکوه است. از بلندترین تپه‌های ماسه‌ای جهان گرفته تا کوه‌های مریخی که در مسیر نهبندان – شهداد بر بوم طبیعت این نقطه کویری به زیبایی ترسیم شده است و از جنگل‌های سنوی طبس گرفته تا جنگل‌های بنه نهبندان که سن درختان آن به پنج قرن قبل هم بر می‌گردد. نه، بهتر است از زیست بوم آن گفت که در نوع خود جزو بکر ترین‌ها به حساب می‌آید و پناهگاه حیات وحشی است که در دنیا خاص و تک است مانند قوچ‌های اوریال، هوبره‌ها، یوزپلنگ آسیایی و...

ذخیره گاه‌های جنگلی خاص

ریز جاذبه‌های اکوتوریستی استان خراسان جنوبی را باید از اهل فن در این عرصه پرسید و آن طور که علیرضا نصرآبادی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی، به اعلام آن پرداخت ابتدا به ذخیره گاه‌های جنگلی استان بر می‌گردد چرا که این نوع ذخیره گاه، خاص خراسان جنوبی است و در دیگر نقاط این گونه‌ها یافت نمی‌شود.

به گفته وی جنگل‌های سنوی طبس، دیودال‌های حاجی آباد زیرکوه و بنه‌های تگ احمد شاهی نهبندان از جمله گونه‌های جنگلی است که جزء ذخیره گاه‌های استثنایی در کشور به حساب می‌آید و نمونه‌ای از این گونه‌ها در دیگر نقاط ایران یافت نمی‌شود.

همچنین، در حوزه بیابان تپه‌های ماسه بادی دهسلم نهبندان که به لحاظ ارتفاع منحصر به فرد است و جزو بلندترین تپه‌های ماسه بادی دنیا به حساب می‌آید از دیگر جاذبه‌های طبیعی استان است.

وی ادامه داد: در همان مسیر نهبندان به شهداد که پیش می‌رویم نبکاها یا همان گلدان‌های طبیعی را داریم که دست سازه‌های بی‌نظیر باد و خاک به حساب می آید.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اشاره به کوه‌های مریخی دیگر سازه‌های بی نظیر باد و خاک در کویر نهبندان کرد و افزود: ریگ بشرویه، به این دلیل قابل اهمیت است که با خودروهای سواری می‌توان تا پای ماسه بادی‌های این نقطه رفت دیگر این که، در ادامه مسیر جنگل‌های سماق فردوس و سرایان از جاذبه‌هایی به حساب می‌آید که نمی‌توان از دیدن آن گذشت و حظ لازم را نبرد.

به گفته نصرآبادی در عرصه‌های آبخیز خراسان جنوبی که طرح‌های آبخیزداری اجرا شده است می توان پارک‌های آبخیز را ایجاد کرد که بخش خصوصی می‌تواند از این قابلیت در نقاطی که حجم آبگیری سازه‌ها بالاست، از طبیعت آن بهره لازم را ببرد.

وی با اشاره به استقبال بخش خصوصی برای ایجاد پارک‌های آبخیز در نقطه‌ای مانند سبزرود سرایان، ادامه داد: در حوزه بیابان تا حدودی زیرساخت‌ها برای گردشگران و طبیعت دوستان با همکاری میراث فرهنگی آماده شده است و در مناسبت‌های مختلف و در زمان‌های مناسب از این قابلیت استفاده لازم را می‌برند.

وی از آمادگی واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران در قالب ماده سه خبر داد و خواستار مدیریت بهره گیری از جاذبه‌های طبیعی استان شد.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج