گسترده شدن عرصههای بیابانی و اعتباراتی که هر سال آب میرود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه عرصههای بیابانی روز به روز به محیط زندگی مردم نزدیک تر میشود، گفت: برای امسال نیز ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به منظور مقابله با بیابانزایی در استان پیشنهاد شده که معلوم نیست به چه میزان تخصیص یابد.
علیرضا نصرآبادی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تغییرات اقلیمی و خشکسالیها باعث پیشروی بیابانها در استان شده است.
وی از افزایش کانونهای فرسایش بادی از ۲۸ به ۳۲ کانون خبر داد و گفت: نتیجه همه این موارد افزایش روزهای گرد و غباری در استان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه در خراسان جنوبی به ترتیب شهرستانهای طبس، نهبندان و زیرکوه بیشترین کانونهای بحرانی را از نظر فرسایش بادی دارند، تصریح کرد: تاکنون ۲۷۰ هزار هکتار اجرای عملیات مشخص بیابانزدایی با بهره گیری از انواع سازه و انواع کشت جنگل بیابانی و ۲۴۰ هزار هکتار کشت جنگل کشت زار داشتهایم تا مانع پیشروی بیابان شویم.
نصرآبادی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰۰ هزار تن علوفه خشک در مراتع استان تولید میشود که این میزان در گذشته ۸۰۰ هزار تن بوده و این کاهش علوفه در مراتع به دنبال افزایش چرای دام بیش از توان مراتع است، اظهار کرد: این اداره کل تنها در مراتعی میتواند هزینه کند که برای آن طرحی مناسب ارائه شده باشد.
وی افزود: طرح بهره برداری از مراتع یعنی ارائه طرحهایی نوین که موجب انجام اقدامات و فعالیتهایی موثر در راستای اصلاح و تقویت مراتع مطابق با ظرفیت آنها میشود، بوده و این برای عشایر به عنوان بهره برداران اصلی میتواند بسیار مفید باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مردم باید در تغییر کاربری زمین و چرای دامها دقت کنند، افزود: همچنین در بحث همیار طبیعت با وجود اینکه از تمام ظرفیت و نیروها استفاده میشود، اما همچنان با کمبود شدید نیرو در این زمینه مواجه هستیم. در استاندارد جهانی به ازای هر ۱۰ هزار هکتار یک همیار طبیعت و در کشور به ازای هر ۱۰۰ هزار هکتار یک همیار طبیعت وجود دارد؛ در حالی که در استان به ازای هر ۴۳۰ هزار هکتار یک همیار طبیعت فعالیت میکند.
وی با بیان اینکه این کمبود در ظرفیت نیروی یگان حفاظت با جذب نیروی جدید رفع میشود، تصریح کرد: اعتبارات مصوب سال گذشته برای حوزه بیابان زدایی در استان ۲۰ میلیارد تومان است که از این میزان اعتبار مصوب ۸ میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان آن یعنی کمتر از ۵۰ درصد این اعتبار تخصیص یافت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه با این میزان اعتبار نمیتوان کار شاخصی را در حوزه بیابان زدایی انجام داد، افزود: برای امسال نیز ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به منظور مقابله با بیابان زایی در استان پیشنهاد شده که معلوم نیست به چه میزان تخصیص یابد.
وی با بیان اینکه عرصههای بیابانی روز به روز به محیط زندگی مردم نزدیک تر میشود، ادامه داد: بیشتر مراتع استان که تا پیش از این مورد استفاده برای دامها بود در حال حاضر به بیابان تبدیل شده و هیچ استفادهای از آن نمیشود بلکه منشاء ریزگردهاست و اگر بیابان زایی با همین سرعت پیش رود، شرایط خراسان جنوبی به سمت بدتر شدن پیش خواهد رفت.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |