بیش از ۱۴ میلیون از مساحت خراسان جنوبی اراضی ملی است

تاریخ انتشار : سه شنبه ١٤ تير ١٤٠١ - ساعت انتشار: ١٤:٠٢ - گروه خبری : آخرین اخبار

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از مساحت استان به عنوان اراضی ملی در سامانه ثبت اسناد ثبت شده است.

علیرضا نصرآبادی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استان خراسان جنوبی 15 میلیون و 70 هزار هکتار مساحت دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: از این مقدار 14 میلیون و 600 هزار هکتار به عنوان اراضی ملی در سامانه ثبت اسناد ثبت شده و تاکنون برای 13 میلیون و 300 هزار هکتار دفترچه تک برگ صادر شده است.

وی افزود: در مجموع  برای 96 درصد از اراضی ملی استان طرح کاداستر انجام شده است و بقیه اراضی نیز باید تا پایان شش ماهه اول امسال تعیین تکلیف شود.

نصرآبادی با اشاره به طرح‌های تثبیت شن های روان در کانون‌های بحرانی استان گفت: عملیات مراقبت و آبیاری بیش از 8 هزار هکتار از عرصه های نهالکاری شده در سال 98-99 آغاز شده است.

وی افزود: این مراقبت و آبیاری تا پایان شهریور ماه امسال طی چند مرحله با اعتبار 16 میلیارد تومان ادامه خواهد داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی سومین استان پهناور و دومین استان بیابانی کشور است و دارای 35 کانون بحرانی فرسایش بادی با بیش از دو میلیون هکتار مساحت  است که در بیشتر آنها پدیده  گرد و غبار را شاهد هستیم.

نصرآبادی عنوان کرد: خشکسالی‌های بلند مدت، تغییر اقلیم، برخی فعالیت‌های انسانی و چرای بی‌رویه دام باعث کاهش شادابی و پوشش گیاهی عرصه‌های منابع طبیعی و به دنبال آن افزایش بیابان زایی و بروز گرد و غبار می‌شود.

وی یکی از راه‌های مقابله با این پدیده را ایجاد بادشکن‌های طبیعی دانست که در واقع نوعی مانع در مسیر جریان باد بوده که با کاهش سرعت باد و یا ایجاد انحراف در مسیر باد از خسارت به گیاهان زراعی و باغی و همچنین آسیب به خاک تا حد زیادی می‌کاهد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار داشت: احداث بادشکن های غیر زنده با شاخه‌های درختان و درختچه‌ها و الوار و همچنین مصالح ساختمانی یکی از شیوه‌های رایج در کاهش خسارت هاست که تاکنون توانسته‌ایم این نوع بادشکن را در 577 کیلومتر از مساحت بیابانی استان اجرا کنیم.

نصرآبادی اضافه کرد: علاوه بر این در نزدیک مزارع و روستاها 381 کیلومتر بادشکن زنده اجرا شده که تاثیر بسیاری در کاهش گرد و غبار و جلوگیری از  انباشت ماسه‌های روان در کنار مزارع و منازل روستاییان دارد.

وی گفت: یک شبکه بادشکن تا حد زیادی از فرسایش بادی جلوگیری کرده و خسارتی که در اثر مسائل مکانیکی بادی ممکن است ایجاد شود را کاهش می‌دهد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج