weather.ir is down
 



بازديد اعضاي هيئت علمي و دانشجويان دانشكده منابع طبيعي شهرستان اردكان از اجرای آزمايشي تهیه طرح های مقابله با گرد و غبار و بیابان زایی شهرستان بافق

تاریخ انتشار : 1401/08/08 - ساعت انتشار: ١٢:٣٦ - گروه خبری : اخبار شهرستان

رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان بافق از بازديد اعضاي هيئت علمي و دانشجويان دانشكده منابع طبيعي شهرستان اردكان از اجرای آزمايشي تهیه طرح های مقابله با گرد و غبار و بیابان زایی شهرستان بافق با مالچ معدنی طبیعی در محل جاده قطرم اين شهرستان خبر داد.

 

در بازدید از اجراي آزمايشي تهیه طرح های مقابله با گرد و غبار و بیابان زایی تپه های شنی جاده قطرم شهرستان بافق که رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري بافق، اعضاي هيئت علمي و دانشجويان دانشكده منابع طبيعي شهرستان اردكان حضور داشتند، رییس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان بافق ضمن شرحی از فعالیت های صورت گرفته، عنوان کرد: برای عملیات بیابان زدایی در کانون بحرانی فرسايش بادي منطقه گودگوار  3 هزار و 700 هکتار بادشکن زنده پیش بینی شده است که از سال 1387 تاکنون 2 هزار و 478 هکتار آن با کاشت گونه تاغ بدلیل کم آب خواهی بالا و قسمتی با بره تاغ ( شور جنوبی) قره داغ و اسکمبیل بیابان زدایی شده است.

محبوبه معتمدنيا تجهیز چاه عمیق، شبكه برق رساني، استخر بظرفیت 600 مترمکعب،برج دیده بانی احداثي مجهز به دوربين هاي نظارتي، ايستگاه پمپاژ آب و آبياري كم فشار و تنوع گونه ای با ایجاد فاصله کشت ها 25 تا 50 متر بصورت کانالی را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد.

معتمدنيا درخصوص نحوه آبياري كشت هاي انجام شده تصريح كرد: در سال اول 6 نوبت آبياري به ازاي هر نهال 100 ليتر آب نياز است، در سال دوم 5 نوبت، سال سوم 3 نوبت و به ازاي هر نهال 150 ليتر آب مورد نياز است.

رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان بافق با اشاره به خشكسالي هاي اخير گفت: در سال چهارم با توجه به رسيدن ريشه هاي نهال ها به سفره آب زيرزميني، نهال ها نياز به آبياري نداشته ولي بدليل خشكسالي هاي اخير مجبور به ادامه آبياري هستيم.

معتمدنيا اجرای پايلوت طرح های مقابله با گرد و غبار و بیابان زایی با مالچ معدنی طبیعی جهت تثبيت اراضی بیابانی و کانون های بحرانی شهرستان بافق را در سطح يك هكتار بهمراه قرق منطقه بر روي تپه هاي شني جاده قطرم ذكر كرد و افزود: اين طرح از سال 1399 با همکاری دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد جهت كاهش آسیب‌های گرد و خاک به بهداشت و محیط، تأسیسات و زیرساخت‌های اجتماعی در حال انجام است كه در صورت موفقيت آميز بودن، 500 هكتار از اراضي بياباني شهرستان بافق با مالچ معدني طبيعي تثبيت مي شود.

رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري بافق از دانشجويان دعوت كرد تا در صورت امكان پروپزال دانشگاهي خود را منطقه بافق انتخاب نمايند.

در پايان اعضاي هيئت علمي دانشكده منابع طبيعي دانشگاه اردكان در مورد نحوه تشكيل تپه هاي ماسه اي و فرسايش بادي مطالبي بيان كردند.

يازديد مالچ

بازديد مالچ

بازديد مالچ

بازديد مالچ

بازديد مالچ

بازديد مالچ

بازديد مالچ

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج