weather.ir is down
 


رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی: تلفیق احیای منابع طبیعی با موضوع توسعه انسانی و روستایی به طور بارز در طرح ترسیب کربن نمود یافته است.
بازدید رئیس و معاون سازمان نظام مهندسی منابع طبیعی و کشاورزی از طرح ترسیب کربن

تاریخ انتشار : 1401/08/25 - ساعت انتشار: ١٠:٤٤ - گروه خبری : اخبار استان

به منظور آشنایی با اقدامات انجام شده در طرح ترسیب کربن، دکتر خلف باغی_ رئیس محترم سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و دکتر شریعتمداری معاون این سازمان به همراه تیم طرح ترسیب کربن مورخ 1401/08/24از برخی پروژه های اجرایی بازدید و از نزدیک با اهداف، دستاوردها و فعالیت های پروژه ترسیب کربن در منطقه آشنا شدند.

در این بازدید ضمن برگزاری جلسات با مدیر اجرایی و کارشناسان و تسهیلگران پروژه، دیداری با برخی مسئولین و اعضای صندوق های توسعه و سایر ذینفعان طرح برگزار و از برخی پروژه های اجرایی در طرح ترسیب کربن بازدید به عمل امد.

در ابتدا از پروژه سیل بند روستای کرخنگان که با هدف مهار سیلاب‌هاي فصلي، تغذیه سفره‌های زیر زمینی و افزایش آبدهی منابع آب منطقه با 27000 متر مکعب عمليات خاكي احداث شده است و موجب کنترل سيلاب و هدایت آن به خارج از محدوده  اراضي كشاورزي و منازل مسكوني روستا می گردد بازدید شد.


در ادامه از مزارع آنغوزه، انجیر، گل محمدی، رزماری و زعفران ایجاد شده توسط برخی اعضای صندوق توسعه روستاهای هدف بازدید به عمل آمد. كشت گل محمدي در سطحی نزديك به 30 هكتار و با مشارکت كشاورزان روستاهاي هدف طرح ترسيب كربن اجرايي شده است. همچنین با توجه به موفق بودن کشت آنغوزه در محدوده ترسیب کربن، بذر پاشی و کشت گیاه دارویی آنغوزه تلخ در سطح 100 هکتار از اراضی کشاورزی رها شده روستاهای هدف طرح اجرایی شده است.


دکتر خلف باغی در این بازدید ضمن ابراز خشنودی از اجرای پروژه های مشارکتی همچون ترسیب کربن، پروژه ترسیب کربن را نمونه بارزی از تلفیق احیای منابع طبیعی با موضوع توسعه انسانی و روستایی دانست. وی اجرای پروژه با لحاظ نظر و خواست مردم و مشارکت آنها در اجرا و  حفظ و حراست از دستاوردها را عامل مهمی در موفقیت و پیشرفت این طرح دانست که منجر به ماندگاری روستاییان و جلوگیری از مهاجرت آنها به شهر می­گردد. دکتر خلف باغی مهمترین مشکلات روستائیان را مشکل اشتغال و کم آبی عنوان کرد و بر تلاش برای تغییر نگرش مردم برای بهبود الگوی کشت تاکید کرد.

گفتنی است طرح ترسیب کربن از سال 1396 در سطح 8 روستای شهرستان های خاتم و مروست آغاز شده و مهمترین دستاوردهای آن کاهش سطح اراضی کشاورزی رها شده و کاهش برداشت آب از سفره­های آب زیرزمینی با توسعه کشت گیاهان دارویی، بهبود معیشت­های پایدار (راه اندازی 240 شغل ثابت در رسته­های مختلف و بیش از 300 نفر شغل فصلی)،  تغذیه سفره های آب زیرزمینی منطقه و تقویت قنات و کاهش خسارات سیلاب با ایجاد بند خاکی و سیلبند، ‌تشکیل تعاونی­های توسعه، تقویت انسجام درون و برون سازمانی بوده است.


 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج