مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی:
آبخیزداری بهترین شیوه برای مهار خشکسالی است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: طی سال گذشته با اعتباری بیش از ۹۶ میلیارد تومان، تعداد ۱۱۰ سازه آبخیزداری با حجمی بیش از ۴۵۰ هزار متر مکعب در ۳۷ حوزه و ۱۱ شهرستان استان اجرایی شد.
برداشتهای غیرمجاز از آبهای زیرزمینی، مصرف بیرویه آب شرب، تغییرات اقلیمی، گرم شدن زمین و عدم توجه به پوشش گیاهی همگی از جمله دلایل بروز خشکسالیهای اخیر است. از راهکارهای مهم مقابله با بحران کمآبی که توسط دانشمندان مطرح شده است، اختراع فناوریها تکنولوژیهای جدید جمعآوری و ذخیرهسازی آب است. این تکنولوژیها، در مناطقی که سفرههای زیرزمینی در حال خشک شدن هستند و بارندگی در این مناطق غیر قابل پیشبینی است، بسیار مهم است، از جمله این فناوریها، آبخوانداری یا پخش سیلاب است که مورد توجه بسیاری از صاحبنظران در دنیا واقع شده است.
علیرضا نصرآبادی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به مشکل گرد و غبار در خراسانجنوبی که آسیبهای متعددی را به مردم استان وارد کرده است، اظهار کرد: مساحت کانونهای فرسایش بادی در خراسانجنوبی در آخرین آمار، به بیش از دو میلیون و ۱۳۵ هزار هکتار افزایش پیدا کرده است.
وی از روند افزایشی فرسایش بادی خبر داد و گفت: این پدیده سالانه میلیاردها تومان به استان خسارت وارد میکند که زنگ هشدار محسوب میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه ایجاد سازههای آبخیزداری، بیان کرد: طی سال گذشته با اعتباری بیش از ۹۶ میلیارد تومان، تعداد ۱۱۰ سازه آبخیزداری با حجمی بالغ بر۴۵۰ هزار متر مکعب در ۳۷ حوزه و ۱۱ شهرستان استان اجرایی شد.
نصرآبادی با بیان اینکه این سازهها موجب مهار یک میلیون و ۷۰۰هزار مترمکعب رواناب در سطحی حدود ۵۱ هزار هکتار شده است، تصریح کرد: همچنین اجرای این سازهها منجر به تغذیه بیش از ۱۷۰ منبع آبی شده که در ۱۴۵ آبادی بر معیشت و درآمد بیش از ۵ هزار خانوار تأثیرگذار بوده است.
وی با بیان اینکه در حوزه بیابان در سال ۱۴۰۰ اعتباری حدود ۱۷ میلیارد تومان به پروژههای مقابله با بیابانزایی اختصاص یافته است، افزود: از محل این اعتبارات عملیات مقابله با بیابانزایی در سطح ۹ هزار و ۴۹۴ هکتار اجرایی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به بارندگیهای اخیر طی فروردین ۱۴۰۲ بالغ بر ۵ میلیون مترمکعب در شهرستانهای زیرکوه، قاین، درمیان، سرایان، بشرویه و فردوس در سازههای آبخیزداری استان آبگیری شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین آبگیری صورت گرفته بالغ بر ۲ میلیون مترمکعب در شهرستان زیرکوه است، اظهار کرد: کمترین آبگیری با حدود ۲۰۰ هزار مترمکعب مربوط به شهرستان درمیان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه در مدت مشابه سال گذشته آبگیری بالغ بر یک میلیون مترمکعب بوده است، تصریح کرد: در استان حدود ۲۳۰۰ سازه آبگیری داریم.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |