رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بیرجندخبر داد :
اجرای عملیات تولید بیش از 250 هزار اصله نهال
در سال گذشته در نهالستانهای شهید صادقی و شهید آیت الله غفاری بیرجند تعداد بیش از 250 هزار اصله نهال از کونه های مختلف مثمر و غیر مثمر تولید شد
اجرای عملیات تولید بیش از 250 هزار اصله نهال
در سال گذشته در نهالستانهای شهید صادقی و شهید آین الله غفاری بیرجند تعداد بیش از 250 هزار اصله نهال از کونه های مختلف مثمر و غیر مثمر تولید شد.
رئیس منابعطبیعی و آبخیزداری شهرستان بیرجند با اشاره به اجرای طرح ملی درختکاری در شهرستان، گفت: کاشت یک میلیارد درخت طی 4 سال در کشور یک طرح ملی است که بر اساس این طرح سهم این استان سالانه تولید یک میلیون نهال می باشد که به تناسب ظرفیت نهالستانها سهم هر شهرستان سالانه مشخص می شود که در سال گذشته 250 هزار اصله نهال بوده است .
ابراهیم علیپور افزود: شهرستان بیرچند در قالب این طرح باید در بازه زمانی 4 ساله، به صورت سالانه حدود 250 هزار درخت در نقاط مختلف بکارد. در این راستا به منظور تولیداین تعداد نهال اقدامات اجرایی انجام شده است.
وی در خصوص اقدامات انجام شده برای کاشت نهالهای در نظر گرفته شده در سال گذشته ، بیان داشت: بر این اساس تا پایان اسفند ماه سال 1401عملیات تولید 250 هزار اصله نهال درشهرستان قطعی شده و فرایند کاشت نیز انجام شد.
رئیس منابعطبیعی و آبخیزداری شهرستان بیرجند اظهار داشت: برای اجرای طرح ملی درختکاری کمیته علمی فعال شده و نهالکاری بر اساس فرایندهای مطالعاتی انجام گرفت. بنابراین نهالهایی کاشته شد که نیاز آبی کمی داشته باشند .
وی بیان داشت: مسلماً عملیات کاشت و تولید این تعداد نهال امر مهمی است، اما حفظ و نگهداری آنها اهمیت فراوانی دارد. در حقیقت برای تولید و نگهداری نهال اقداماتی از جمله خرید کود، ماسه، خاک، گلدان، وجین کردن و ... به عبارت دیگر اجرای کامل این طرح، نیروی انسانی بسیاری نیاز است.
وی به هزینههای اجرای این طرح اشاره داشته و تأکید کرد: طبق برآوردهای صورت گرفته برای تولید و نگهداری250 هزاراصله نهال، سالانه بالغ بریک میلیارد تومان اعتبار نیاز است. برآورد هزینهها گواه این است که در مدت 4 سال آینده چهار میلیارد تومان اعتبار لازم است.
علیپور با اشاره به اینکه نهالها باید در نهالستانها با استفاده از دانش، تیمار شوند تا بتوانند در عرصههای طبیعی در برابر شرایط سخت خشکسالی مقاومت کنند.گفت : بذوری مانند.سرو ، زبان گنجشک ، اقاقیا ، عناب ، زرد آلو و بنه و...در مساحتی بیش از 9 هزار متر مربع برای تولید 148 هزار اصله نهال و قلمه هایی مانند سنجد ، انار و توت در مساحتی بالغ بر 450 متر مربع برای تولید 18000 اصله نهال در اراضی نهالستان . نسبت به کاشت آن اقدام شده است . که در سالهای اتی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت .
وی با اشاره به اینکه تولید نهال گلدانی هزینه بالایی دارد گفت تعداد17هزار 500 اصله نهال گلدانی شامل زرد آلو ، پسته ، چلقوز، اکالیپتوس، انواع درختچه و گل های زینتی کاشت شده که در سالهای آینده توزیع خواهد شد .
وی گفت برای اجرای پروژه های مرتعی و بیابانی با هدف اصلاح و احیایی مراتع و اراضی بیابانی در مساحت 4 هزار متر مربع اقدام به تولید حدود 100 هزار اصله نهال مرتعی و بیابانی نمود .
وی تصریح کرد: در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت قرار است نهالهای تولید شده در سه بخش احیا، غنیسازی و توسعه جنگلها، زراعت چوب و توسعه فضای سبز در حاشیه شهرها و روستاها کاشته شود.
وی در ادامه از آماده سازی 2.هکتار و کاشت یک هکتار در سال جاری برای تولید 250 هزار اصله نهال خبر داد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |