مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی:
پیگیر اعتبارات مقابله با بیابان زایی هستیم

تاریخ انتشار : چهارشنبه ١٨ مرداد ١٤٠٢ - ساعت انتشار: ١٠:٤٧ - گروه خبری : آخرین اخبار

خشکسالی ها تعداد کانون های بحرانی استان را افزایش داده است بنابر این تخصیص به موقع اعتبارات مقابله با بیابان زایی بسیار مهم است.

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: پدیده گرد و خاک در استان منشأ ملی و فرا استانی نیز دارد و خراسان جنوبی که استان مشرف به دو کویر بزرگ کشور است، از سمت شمال شرق و شرق نیز تحت تأثیر بادهای گرم و سوزان ۱۲۰ روزه سیستان قرار می‌گیرد.

علیرضا نصرآبادی افزود: از مجموع وسعت بیش از ۱۵ میلیون هکتار، حدود ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی بوده که بیش از ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار عرصه‌های بیابانی استان است و از این میزان حدود ۵ میلیون هکتار مناطق تحت تأثیر فرسایش بادی بوده و بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هکتار کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در استان هستند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: کانون‌های بحرانی فرسایش بادی بسیار حساس بوده به طوری که هیچ گونه فعالیتی نمی‌توان از نظر زیرساختی و عمرانی روی آن انجام داد و صرفاً در بحث احیاء و مراقبت آن باید اقدام شود.

نصرآبادی اظهار کرد: به شکل ویژه از نظر میزان گستردگی به ترتیب اولویت طبس، نهبندان و زیرکوه سه شهرستانی بوده که بیشتر کانون‌های بحرانی فرسایش بادی استان را دارند.

وی با بیان اینکه این بادهای اندک، بارش‌های استان را هم تبخیر می‌کند و سبب افت سفره‌های آب زیرزمینی و کاهش پوشش گیاهی و در نتیجه افزایش فرسایش خاکی به ویژه فرسایش بادی و پدیده گرد و خاک می‌شود، تصریح کرد: حال در برابر این سرعت رو به رشد بیابان و ریزگردها، اعتبارات مصوب سال گذشته برای حوزه بیابان زدایی در استان ۲۰ میلیارد تومان از سرفصل‌های مختلف اعلام شد که از این میزان ۸ میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان آن یعنی کمتر از ۵۰ درصد این اعتبار تخصیص یافت.

نصرآبادی ادامه داد: با این میزان اعتبار نمی‌توان کار شاخصی را در حوزه بیابان زدایی انجام داد و اعتبار تخصیصی سال قبل صرف مراقبت و نگهداری و کاشت ۸۰۰ هزار هکتار نهالکاری انجام شده است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج