ورود قرارگاه پیشرفت و آبادانی برای مقابله بیابان‌زایی خراسان‌جنوبی

تاریخ انتشار : دوشنبه ٣ آذر ١٤٠٢ - ساعت انتشار: ١٤:٢٧ - گروه خبری : آخرین اخبار

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی گفت: در ارتباط با قرارگاه جهادی پیشرفت و آبادانی کشور طرحی در حوزه مقابله با بیابان تدوین شد که با قید فوریت روستاهای کانون بحران را معرفی کنیم.

علیرضا نصرآبادی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور اظهارداشت: بهمن سال گذشته این طرح شروع شد.

وی  خاطرنشان کرد: تولید سالانه استان کمتر از ۳۵۰ اصله نهال بود و سال ۱۴۰۱ با توجه به اینکه تعهد خراسان جنوبی تولید یک میلیون اصله  است این میزان تولید به  یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله رسید.

وی گفت: فرایند اصلی کاشت درختان برای اجرای این طرح از سال ۱۴۰۲ آغاز خواهد شد  و به دنبال شناسایی عرصه ها هستیم.

وی بیان کرد: با مشارکت معدن مس قلعه زری در عرصه ۵۰ هکتاری این طرح در استان آغاز شد و ادامه دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان این که پیرو سفر معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به استان با توجه به گستردگی عرصه ها ایده‌ای مطرح شد تا عرصه وسیعی را انتخاب کنیم  افزود: در این راستا پیش فرضی که برای خراسان جنوبی دیده شده بود ۱۰ هزار هکتار بود اما براساس مطالعاتی که صورت گرفته ۱۰۰ هزار هکتار در مجاورت شهر طبس برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است.

نصرآبادی ادامه داد: عرصه در نظر گرفته شده برای اجرای این طرح در استان از موقعیت خوبی برخوردار است و مطالعات آن به لحاظ منابع طبیعی آماده است ولی چون تنوع بخشی در اجرای این طرح بسیار زیاد بوده تیم کاری کارشناسی وارد طبس شده و امکان سنجی صورت می گیرد.

وی با اشاره به اینکه بحث تیر پارک مجموعه خدماتی بین راهی در این طرح دیده شده است، اضافه کرد: از ویژگی های خوبی که در انتخاب این عرصه موثر بوده فاصله ۱۶ کیلومتر با شهر طبس فاصله می باشد که می تواند به لحاظ کاهش بیابان ها تاثیر گذار باشد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: حدود ۵۵ هزار جمعیت تحت پوشش مستقیم این طرح قرار می گیرد.

نصرآبادی در رابطه با تامین اعتبار اجرای این طرح در استان گفت: براساس مطالعاتی که انجام شده پیش بینی می شود از محل اعتبارات ملی و استانی اقدام و امیدواریم بتوانیم ردیف مستقل اعتباری برای آن بگیریم.

وی با اشاره به اینکه این طرح ۱۰ ساله است، بیان کرد: آغاز رسمی آن دی ماه با حضور مقامات کشوری خواهد بود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی به طرح الگویی آبخیز تا جالیز اشاره داشت و افزود: در راستای حرکات هایی که در استان صورت گرفته که خروجی آن منتج در سطح ملی شد همین طرح بوده که سال گذشته در  بالادست قنات بلده فردوس انجام و با احداث استخر یک میلیون مترمکعب کار آن انجام گرفت.

نصرآبادی یادآور شد: این طرح در سطح کلان ملی مطرح شد و تفاهم نامه ای چهار جانبه فی ما بین وزارت جهاد، بنیاد مستضعفان، سپاه پاسداران و سازمان برنامه و بودجه منعقد و قرداد اجرایی آن نیز در استان ها با استاتداری و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) بسته شد.

وی افزود: رقم اعتباری در کل کشور برای اجرای این طرج بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه در راستای اجرای این طرح در استان ۶ هزار و ۱۲۵ میلیارد تومان برای حوزه آبخیزداری در دوره سه ساله برای عرصه یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: تفاهم نامه اجرای طرح آبخیز تا جالیز در راستای احیای و مرمت قنوات بین قرارگاه امام حسن مجتبی و وزارت جهاد کشاورزی منعقد و در تمام شهرستان های استان برش آن دیده شده است.

نصرآبادی بیان کرد: استارت اولیه از اعتبارات ۱۴۰۱ حداقل ۳۰۰ میلیارد تومان تامین اعتبار شده که در حال حاضر در حال رایزنی با مشاور طرح هستیم و در هر شهرستان به طور متوسط ۲۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد:  یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از مجموع اعتبار مصوب امسال اختصاص داده می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه در ارتباط با قرارگاه جهادی پیشرفت و آبادانی کشور طرحی در حوزه مقابله با بیابان خواسته شد که بین ۱۲ تا ۱۶ استان در مجموع سه میلیون هکتار برای اجرای طرح جهادی مقابله با بیابان زایی در کشور مصوب شد، افزود: در راستای اجرای این طرح در استان با قید فوریت روستاهای کانون بحران را معرفی کنیم و پیش فرض آن آماده شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج