گلایه برخی از شهروندان بیرجندی از ملی اعلام شدن املاک و زمینهایشان در حاشیه شهر
برخی از شهروندان ساکن در حاشیه شهر بیرجند به ویژه نقاط حاشیه شهر مانند دستگرد و چهکند که سالها است با برخی مشکلات دست و پنجه نرم میکنند حالا از ملی اعلام شدن املاک و زمینهایشان به نام بنیاد مسکن گلایهها دارند.
یکی از مشکلاتی که مردم در حاشیه شهر بیرجند به ویژه روستاهایی مثل چهکند و دستگرد با آن دست و پنجه نرم میکنند و سالها است چشم انتظارند شاید گشایشی برایشان ایجاد شود، خریداری زمینهایی به صورت قولنامهای است، خریدارانی که در دهههای 60 و 70 از افراد مورد اعتماد محلی و با استشهاد نامههایی دارای چندین امضا و مهر از معتمدین روستا و شورا و دهیاری زمینهایی را با پرداخت بهای آن متصرف شدهاند.
در طول این سالها عده زیادی بر روی این زمینها اقدام به ساخت و ساز کرده و عدهای هم زمین را با آب و برقی که به آنها واگذار شده و خودشان چهار دیواری برا آن ساختهاند، نگهداشته تا به گفته خودشان برای فرزندانشان پس اندازی باشد، اما غافل از اینکه این اراضی ملی و در اختیار دولت است.
خریدارانی که اکنون به دنبال ساخت و ساز در اراضیشان هستند، اما این اجازه به آنها داده نمیشود مگر اینکه بهای زمین را به نرخ کارشناسی روز بپردازند.
پای درد دل مردم
محمدرضا سورگی، صاحب یکی از این اراضی در روستای چهکند بیرجند است که به خبرنگار تسنیم، گفت: در سال 79 زمینی به متراژ 250 مترمربع در روستای چهکند خریداری کردم و سال پیش موقعی که میخواستم شروع به ساخت و ساز کنم بنیاد مسکن اعلام کرد که اراضی ملی است و شما باید این زمین را از دولت خریداری کنید.
وی که استشهاد نامه محلی خرید این زمین را از سال 61 در اختیار دارد که توسط شورای روستا هم مهر و امضا شده گفت: حتی درخواست ثبت این زمین در سال 76 در اداره ثبت اسناد موجود است، اما همچنان بلاتکلیف باقیمانده است.
سورگی به مراجعاتی که به مسئولان مختلف استانی از دادستانی گرفته تا فرمانداری و معاون سیاسی امنیتی استانداری داشته، اشاره کرد و ادامه داد: این زمین دارای چهار دیواری، آب و برق، یک اتاق 12 متری و 60 درخت بادام است و داخل خود روستا قرار گرفته و زمینهای اطراف بدون مجوز ساخت و ساز کردند، اما این اجازه به من داده نمیشود.
وی ادامه داد: یک بار این زمین را در سال 79 خریدهام، اما بنیاد مسکن اعلام کرده که باید زمین را از دولت بخرید و سال گذشته متری 750 هزار تومان قیمتگذاری کرده که به دلیل زمانبر شدن رسیدگی به پرونده در کمیته حفاظت، امسال اعلام شده باید متری یک میلیون و 500 هزار تومان بپردازید.
سورگی با انتقاد از افزایش 100 درصدی قیمتگذاریها در سال مهار تورم به خبرنگار تسنیم گفت: افراد زیادی در روستای چهکند با این مشکل مواجه هستند، افرادی که ساخت و ساز کرده، اما نمیتوانند سند بگیرند.
دهیار روستای چهکند نیز با بیان اینکه 90 درصد مردم روستا با این مشکل مواجه هستند گفت: بر اساس قانون، متقاضیان زمین در روستاها باید اراضی را از بنیاد مسکن خریداری کنند و در غیر این صورت مالک آن زمین نخواهند بود.
بذری افزود: تعدادی از مردم با مراجعه به بنیاد مسکن و پرداخت قیمت تعیین شده زمین یا ملکشان توانسته قانونا سند بگیرند، اما هنوز 30 تا 40 خانوار از روستا همچنان با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند.
مردم با ارائه مستندات از منابع طبیعی شکایت کنند
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: این مجموعه اراضی ملی را شناسایی و به بنیاد مسکن و راه و شهرسازی به صورت رایگان واگذار میکند.
نصرآبادی با تاکید بر اینکه قولنامه دستی به معنای مالکیت فرد نیست، افزود: مردم نباید تا مالکیت زمینی از طریق ثبت محرز نشده، اقدام به خرید و فروش کنند. اگر فردی نسبت به ملی نبودن زمینش ادعایی داشته باشد میتواند علیه منابع طبیعی به شعبه ویژه دادگستری شکایت کند و اگر حکم قاضی حکم به ابطال سند داد ما آن زمین را غیرملی اعلام میکنیم و رهاسازی میشود.
وی بیان کرد: زمینهایی هم که تحویل راه و شهرسازی شده در صورت اعتراض مردمی در کمیسیونهای تخصصی خودشان مورد بررسی قرار می گیرد.
نصرآبادی عنوان کرد: اداره ثبت اسناد نیز به مدت 6 ماه بعد از تعیین تکلیف این اراضی در روزنامهها آگهی ثبتی میزند تا فرد دیگری ادعای مالکیت نکند.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |